Рідне місто Рідне місто
 Предвиборча програма Ліневича О. С.   Діяльність у рідному місті   Команда «Рідного міста»   Контакти
Нас підтримують:
чоловік
я приєднуюсь!

Чи готові Ви підтримати кандидатуру Олександра Ліневича на посаду міського голови міста Біла Церква?

так
ні
ще не визначився

Голосувати

всі опитування

«Рідне місто» святкує День Перемоги

Преса про нас / «Рідне місто» святкує День Перемоги

14.05.2009   |  Газета «Копейка»

У сонячний день 9 травня 2009 року присутні городяни та гості міста, яких було у центрі багато, певно, близько 20 тисяч, бачили традиційний парад, що крокував від Білоцерківського міськвиконкому до Парку Слави.

Присутні представники органів місцевого самоврядування, керівних органів Білоцерківщини, громадських та політичних організацій регіону, а також представники державних делегацій Словаччини, Чехії, поклали квіти до Вічного вогню та на нещодавно відкритій у Парку Слави Алеї героїв – до пам’ятних плит з викарбуваними іменами загиблих, у тому числі, воїнів-інтернаціоналістів.

У парку Слави перед пам’ятником загиблому воїну 9 травня звучали слова поминальної молитви, які наче удари поминального дзвону, відкликалися у серцях присутніх. Молебень було проведено за участю архієпископа Білоцерківського та Богуславського, владики Митрофана.

У рамках святкування 9 травня у білоцерківському Парку Слави відбувся цікавий концерт. Пісні воєнних років і досі викликають хвилювання, а у людей із сивими скронями, що пережили воєнне лихоліття – спогади про минуле. На одній із зелених галявин Парку Слави відбулася яскрава концертна програма – все проходило саме як у пісні воєнних років « На солнечной поляночке…». Творчими силами Білоцерківщини, зокрема, колективом обласного музично-драматичного театру ім.. Саксаганського ця зелена галявина зібрала багато глядачів – піснями воєнних років, танцями, віршами та сценічними образами, що хвилюють до сліз.

Ініціатором проведення концерту виступив представник білоцерківського депутатського корпусу Олександр Ліневич та Білоцерківська громадська організація « Рідне місто».

За словами О.Ліневича: «Важливо, щоб білоцерківська молодь зрозуміла, який подвиг 64 роки тому назад зробило для них тодішнє покоління – і на війні і в тилу»:

-Я вважаю, що в наш час ми повинні значну увагу приділяти у першу чергу двом категоріям населення – ветеранам та підростаючому поколінню. Тому , за моєю ініціативою та за підтримки громадською організації « Рідне місто», ми вирішили зробити святковий концерт для ветеранів та жителів Білої Церкви. День Перемоги – насправді велике свято для всього українського народу утому числі, - для білоцерківців. Ми повинні пам’ятати про подвиг, який здійснив для нас радянський народ і не забувати про це, гідно передавати цю пам'ять із покоління в покоління.

- Цей благодійний концерт проводить Київський обласний музично-драматичний театр ім. Саксаганського під керівництвом директора В’ячеслава Ускова. Вони за нашої підтримки проводять концерт для шановних ветеранів.

Серед «саксаганців» поряд з акторами-ветеранами дуже багато молодих акторів. Це насправді яскраво, коли відбувається творче поєднання старшого та молодшого поколінь.

- Так, дуже приємно, що молоді актори в цей святковий День Перемоги працюють безкоштовно на благо нашого рідного міста – в світлу пам'ять тих героїв, які загинули заради того, щоб вони зараз могли творити і просто жити. Я сподіваюсь, що нам вдалося цим заходом поєднати покоління. Тому що ми маємо пам’ятати своє минуле-без нього ми не зможемо творити майбутнє!

Один з очільників Білоцерківської громадської організації «Рідне місто» Віталій Титаренко також вважає, що проводити подібні заходи – корисно для виховання підростаючого покоління. До того ж, це не перша і не остання благодійна акція громадської організації.

- Ми йдемо поетапно. І одну з перших акцій ми зробили 23 лютого цього року, коли привітали всіх ветеранів. Цього року ми зібрали команду молодих енергійних людей, які не байдужі до долі рідного міста. І разом із нашим депутатом Олександром Ліневичем ми проводимо благодійні заходи. До свята Перемоги ми відремонтували палату у військовому госпіталі – 6 травня була презентація. Всі могли бачити, що спільними зусиллями ми зробили реальний результат. Напередодні свята ветеранам було вручено 500 продуктових наборів. А 9 травня разом із колективом театру Саксаганського ми представляємо концертну програму для наших ветеранів. Усі можуть упевнитися в тому, що це не поодинокі заходи від громадської організації «Рідне місто», вони будуть продовжуватися. Ми хочемо показати, що ми поки не в політиці, ми не при владі, але ми – молода енергійна команда, яка дає результати співпраці вже сьогодні. Це команда прогресивних сил, успішні люди, яким не байдужа доля рідного міста!

Наталія Вереснева
Ольга Кваша

Новини міста

27.12.2012